Vegan quiche met prei

quiche1sHoe maak je een recept vegan? Hoe ga je om met allergieën voor verschillende dagelijkse producten. Niet altijd voor de hand liggend maar er zijn oplossingen voor. Al een tijdje probeer ik recepten om te zetten naar recept zonder enig dierlijke producten.

Een goed hulp hierbij het is boek van Celine Steen: “The Complete Guide to Vegan Food Substitutions” of in de Nederlands versie “Veganistisch Koken“.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 pakje tofu (270gr)
  • 1 cup cashew noten
  • Kruiden: kurkuma, peper, zout, nootmuskaat
  • 2 preistronken
  • Vegan vleesvervanger zoals soja blokjes, veggie gyros, …
  • 1 vegan bladerdeeg

Bereiding

  • Week de cashew noten een 4-6u in water.
  • Verwarm de oven voor op 180˚.
  • Neem een blender en mix de harde tofu en uitgelekte noten tot je een glad beslag hebt en kruid met kurkuma, peper en zout.
  • Vul je bakblik met de deeg, druk goed aan en snijd de resten bovenaan de rand weg.
  • Bak de deeg blind deze 10-15min blind in de voorverwarmde oven
  • Snij en was de prei in fijne stukjes. Stoof de prei aan in een beetje boter en kruid met peter, zout en nootmuskaat.
  • Bak de vleesvervanger in een pan
  • Zodra de bladerdeeg is gebakken kan je eerst de tofu mix en vervolgens de prei en vleesvervanger erop verspreiden.
  • Bak alles nog eens 10-15 min totdat alles een goud bruine kleur heeft.

Smakelijk!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.