Appel, kaneel bites

Kille herfstdagen, donkere wolken,… de winter is onmiskenbaar in aantocht.
En dan krijgen we wel eens zin om gezellig thuis een cake te bakken. Niets zo zalig als de geur van kaneel die zich in huis verspreidt.

Natuurlijk zijn er zoveel varianten mogelijk als je werkt met een “quatre quart” als basis -of vertaald “vier gelijke delen” van de volgende ingrediënten: boter, ei, suiker en bloem.-
Je kan eindeloos varieren met appel, chocolade, rozijnen, …

Een heerlijk stukje verse cake smaakt altijd. Maar soms is het wat zwaar. Of moet je toegeven dat je ogen nét iets groter waren dan je buik. Daarom speelde ik met het idee van kleine hapklare gebakjes- bite size.
Om te serveren bij een warme chocomelk of koffie. Of als klein zoet tussendoortje, gewoon omdat het lekker is.

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°c
  • Smelt de boter
  • Voeg de boter en suiker samen tot een vloeiende massa
  • Onder deze massa voeg je de bloem toe tot je een vast deeg hebt
  • Vervolgens roer je de 2 eitjes erdoor
  • Rasp de 2 appelen en roer deze onder het deeg
  • Voeg kaneel en amandelpoeder toe naar eigen smaak
  • Vul de pralinevormpjes en zet 10 tot 15 minuten in de oven
En voila geniet van deze kleine bite-size cakejes.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.