Na de vol-au-vent een recept dat ik nooit eerder maakte, zelfs de originele vleeshoudende versie niet. Ooit wou ik toch wel een poging wagen en deze blog was de perfecte aangelegenheid!
Een maaltijdsoep in de winter, zoals deze waterzooi, is warme en vullende one stop diner. Om de smaken perfect tot zijn recht te laten komen maak je dit best een dag voordien. Het is ook altijd leuk om wat extra te maken en er de volgende dag als lunch van de genieten.
Ingrediënten
- 2l groentebouillon
- 3 selder stengels
- 1 prei zonder het groen
- 3 wortels
- 6 vastkokende aardappelen
- peterselie
- 400ml room
- boter
- 160gr braadstukjes naturel
- 250gr harde tofu
Bereiding
- Schil de wortels en selderstengels. Bij de selder verwijder je ze de taaiste vezel.
- Snij de wortels, selderstengels en prei in julienne. Vergeet de groeten niet te spoelen onder stromend water.
- Verwarm de groentebouillon.
- Snij de tofu in blokjes en laat deze in de warme bouillon marineren.
- Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes.
- Verwarm een grote wokpan en zet het vuur middelmatig. Smelt 2 eetlepels olie of boter.
- Stoof de wortelen, prei en selder en roer regelmatig. Voeg na een paar minuten ook de aardappelen toe.
- Schenk de groentebouillon in de pan totdat alle groenten onderstaan.
- Laat alles verder pruttelen op een zacht vuurtje totdat de stukken aardappel gaar zijn.
- Voeg de room toe en bind alles met een beetje bloem. Neem hiervoor wat koud water en roer hier 1 tot 2 eetlepels bloem onder. Zodra alles bloem onder het water is geroerd kan je deze bij de rest roeren.
- Kruid alles bij met peper en zout.
- Hak wat verse peterselie fijn.
- Opdien en in soepbord een strooi er wat van de peterselie oven.
Smakelijk!
Héél lekker!
De dag erop zat de smaak inderdaad nóg beter.