Goulash is een super gerecht uit het verre thuisland van onze hond Ravasz (http://www.erdelyikopo.be/). Je kan het makkelijk op voorhand maken en gewoon even opwarmen. Over het algemeen geld hoe langer het gerecht kan trekken hoe beter de smaken tot zijn recht komen.
Ingrediënten
- 300ml water
- 1 blokje groetebouillon
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 paprika
- 1 ui
- 4 aardappelen
- 200ml sojaroom
- 160gr braadstukjes naturel
- Paprikapoeder, peter en zout
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- Olijfolie
Bereiding
- Snji de ui in en paprika in stukken. Niet de klein want dan kook je direct alles kapot maar hou het smakelijk. Voor de paprika bijvoorbeeld stukjes van 2 op 2 cm.
- Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken.
- Verwarm de pan met wat olijfolie en stoof de ui, aardappelen, en paprika. Voeg ook de braadstukje toe als de ui en paprika bijna klaar zijn.
- Nu kan je het water, tomaat, bouillonblokje, tijm en laurier bijvoegen en laat dit 40 minuten sudderen op een klein vuurtje met een gesloten deksel.
- Kijk of de aardappelen gaar zijn. Indien niet laat je het nog wat verder sudderen langer kan zeker geen kwaad. Je kan dit ook een dag op voorhand maken dan zal het nog beter smaken.
- Kruid bij met peter, zout en paprikapoeder.
- Haal de tijm en laurier uit de pan en voeg een beetje room bij naar smaak.
- Serveer met rijst of frietjes.
Smakelijk!