De dagen worden korter, de zon verstopt zich meer en meer achter de wolken. De temperatuur overdag daalt en warme truien worden boven gehaald. In de boomgaarden zijn de appelen en peren rijp en klaar voor de pluk. Tijd om een bezoekje te brengen aan de lokale boer en er wat lekkers mee maken.
Zoals je kan zien in de foto’s kon Fenne er niet afblijven tijdens de fotoshoot. Ze is dol op deze hapjes!
Ingrediënten
- 500ml water
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels ahorn siroop
- 1 kaneelstokje
- 10 kardemom peulen
- 3 kruidnagels
- vingerkootje verse gember
- 2 peren
- 4 plakjes bladerdeeg
Bereiding
- Kneus de kardemom peulen tot de zaadjes en het aroma vrijkomen.
- Laat het water met de kruiden, honing, en ahorn siroop koken.
- Schil de peren en snij ze in 2 helften en haal het klokhuis eruit.
- Zodra het water kookt voeg je de peren toe. Kook de peren tot nog wat vast zijn. Je wil geen perenmoes.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Als de peren gaar zijn neem je deze uit kookpot en snij en ze je ze in plakjes.
- Leg de bladerdeeg op een stuk bakpapier en schik er een halve peer per stukje bladerdeeg.
- Bak de hapjes nu 15min in de voorverwarmde oven.
- Ondertussen kan je op een hoog vuur de kruiden mengel laten in koken tot je een siroop hebt. Best filter je al kleine stukjes kruiden eruit.
- Serveer de peren hapjes met een beetje siroop erover.
Smakelijk!
This was so helpful and easy! Do you have any arelcits on rehab?