Quinoa is een heel lekker alternatief voor rijst of pasta. Het komt van nature vooral voor in Peru, Bolivie en Equador. Door de bolletjes structuur doet het wat aan rijst denken en het is net zo combineerbaar met allerhande groenten en kruiden.
- 100gr quinoa
- 1 blik kikkererwten uitgelekt of een gelijke hoeveelheid geweekte kikkererwten.
- 4 wortelen
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1l groentebouillon
- 2 rode uien
- peper, zout, olijfolie
- optioneel: gemalen pecorino
Bereiding
- Kuis de verse boontje en blancheer deze een paar minuten.
- Giet de boontje als ze bijna klaar zijn af en koel ze met koud water zodat ze niet blijven verder garen.
- Rasp de wortelen fijn en snij de uien in kleine stukjes.
- Fruit de ui en knoflook in een hete pan met olijfolie. Wacht tot uit doorschijnend wordt.
- Dan voeg je de quinoa, boontjes, geraspte wortelen toe en roer dit alles een minuut of 2 goed om.
- Nu kan je beetje bij beetje de groentebouillon toevoegen terwijl je het geheel goed omroert. Wacht telkens met nieuwe bouillon te te voegen tot het vorige beetje is opgenomen door de quinoa.
- Op het einde voeg je nog een beetje bouillon toe alsook een beetje pecorino. Deze geeft het geheel een heerlijke smaak.
- Bijkruiden met peper en zout en versier de borden met een beetje fijn gesnipperde lente-uitjes.
Smakelijk!