Perentaart

IMG_5134Heel veel ideeën komen spontaan naar boven tijdens het winkelen. Zo zag ik laatst een zanddeeg liggen en dat was de aanleiding om er deze lekker perentaart mee te maken.

De kardemom zorgt voor dat beetje extra als in de peer. Ik heb er bewust voor gekozen om niet teveel suiker te gebruiken. Je kan er altijd bijvoegen waar je wenst.

Tijdens het kerst etentje was het in elk geval een topper.

IMG_5135

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare zanddeeg (zelf maken kan ook natuurlijk hier vind je een recept)
  • 4 peren
  • 5 kardemom zaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 eetlepels donker bruine suiker
  • 1 zakje Vanille pudding poeder
  • 75gr suiker
  • 500ml sojamelk
  • 300ml water

Bereiding

Zanddeeg

  • De zanddeeg bakje best voor door het een 15-20min op 200°C.
  • Vul de taartvorm met deeg die je hebt uitgerold. Zorg ervoor dat er een stuk bakpapier onderzit of vet de bodem in.
  • De randen van het deeg die over zijn kan je afsnijden of plooi je om voor een dikkere rand.
  • Prik verschillende gaatjes in de bodem met een vork
  • Leg er opnieuw stuk bakpapier in de vorm en vul deze dan met bakbonen of iets anders. Dit voorkomt dat de deeg tijdens het bakken naar bovenkomt.

Peren

  • Zet het water in een pannetje op een vuur. Voeg 5 eetlepels suiker, kardemom en kaneel toe en laat dit koken.
  • Schil de peren, snij ze in 4 delen en verwijder het klokhuis.
  • Zodra de suiker is opgelost en de water kookt kan je het vuur lager zetten.
  • Laat nu de peren pocheren zodat ze de smaak van de kruiden in zich opnemen en langzaam gaar worden.

IMG_5136

Pudding

  • Zet de sojamelk op het vuur in een potje.
  • Hou een beetje sojamelk apart en mix dit met het pudding poeder.
  • Zodra de sojamelk kookt neem je dit van het vuur en roer je de pudding mix door de kokende sojamelk.
  • Als laatste roer je ook de suiker door het geheel.

Let op! Enkele sojamelk tips:

  • Sojamelk dikt minder goed dan gewone melk. Dus gebruik iets meer pudding poeder dan aangegeven op de verpakking.
  • Sommige sojamelk is reeds gezoet. Voeg dan minder suiker toe dan op de verpakking van de pudding staat

Perentaart

  • Als de bodem, pudding en peren klaar zijn kan je de taart afwerken. Vul de bodem met de pudding en vervolgens de peren.
  • Bak dit alles af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 10-15 minuten.
  • Voor de zoete bekken: Haal de kardemom en kaneel uit het pannetje dat je gebruikte voor het pocheren van de peren. Laat dit alles inkoken tot een siroop die je kan serveren bij de taart!

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.