Couscous risotto met pompoen

Op 6 oktober trok ik naar de Veggielicious beurs in het ICC Gent. Heel het veggie wereldje verzamelde zich voor een dagje proeven, bijleren, koken.

Ook werd er een nieuwe actie gestart Kook het Voort. De bedoeling van deze actie is dat je een etentje organiseert voor 3 vrienden en met hen samen een recept klaarmaakt. Deze vrienden engageren zich om op hun beurt een etentje te organiseren voor 3 vrienden. Doel is natuurlijk zoveel mogelijk mensen met de vegetarische keuken kennis te laten maken.

De ‘Kook het Voort’-sessie  van Dorien Knockaert of  Jonge Sla voor de bloggers was zeer leuk en zette mij aan het denken. Haar recept ‘Risotto met knolselder en paddenstoelen’ is de basis van het volgende recept.

Ingrediënten

  • 400gr pompoen
  • 1 rode ui
  • 1 bokaal kikkererwten
  • 250gr couscous
  • 750ml groentenbouillon
  • handvol cashewnoten
  • Peper, zout, olijfolie, takje rozemarijn en tijm

Bereiding

  • Schil en snij de pompoen in gelijke stukjes. Neem een vuurvaste schotel en leg er een bakpapier in.
  • Roer nu de pompoen met wat grof gemalen peper en olijfolie onder elkaar. Neem de blaadjes van de rozemarijn strooi deze over de schotel samen met wat tijm.
  • De pompoen kan nu de  oven in voor 20 minuutjes op 200 graden tot deze gaar is.
  • Versnipper de ui in stukjes.
  • Pureer de kikkererwten met een foodprocessor. Als je niet alles tot een glad mengsel krijgt voeg je beetje van de groentenbouillon toe.
  • Zet nu een pan op het vuur en doe er een beetje olie in.
  • Zodra de pan warm is fruit je de ui tot hij glazig is en voeg dan de couscous toe.
  • De risotto kan je nu beginnen maken door beetje bij beetje groentenbouillon toe te voegen.
  • Je zal zien dat de couscous de bouillon gaat opnemen en je een soort van puree krijgt. Zodra  de couscous geen bouillon meer opneemt stop je met toevoegen. Nu kan je het geheel nog even laten verder prutellen.
  • Voeg nu een paar lepels van de kikkererwten puree toe. Hierdoor krijg je een lekkere smeuïge massa.
  • Kruiden doe je met peper, zout en rozemarijn.
  • Rooster vervolgens de cashewnoten kort in een pan.
  • Schik de risotto midden op het bord en voeg dan de pompoen en cashew noten toe.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.