Een uurtje geleden melde Fenne mij dat ze een “hongertje” had. Hoog tijd om aan het eten te beginnen dacht ik bij mezelf. Tijd om naar de winkel te gaan had ik niet maar na de feestdagen lag er nog wel iets in de ijskast en voorraadkasten.
Roeien met de riemen die je hebt is altijd leuk in de keuken. Het laat je nieuwe combinaties ontdekken. Of zoals dat bij mij wel eens meer gebeurt gebruik ik dan ingrediënten die je al een tijdje geleden hebt gekocht en kastvulling zijn geworden.
Vroeger aten we regelmatig kip met curry en rijst. Een makkelijk gerecht maar sinds het veggie tijdperk was het een beetje vergeten. Tijd om het eens terug klaar te maken!
Ingrediënten
- 150gr rijst
- 2 roma tomaten
- 1 paprika
- 1 preiwit
- 1 lente-uitje
- 250ml sojaroom
- 1 soeplepel curry poeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 soeplepel kippenkruiden
- peper
- 160gr braadstukjes naturel van de Vegetarische Slager
- olie
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking. Meestal voeg je 1 deel rijst met 2 delen water bij elkaar in de pot met deksel. Kook de rijst gedurende de opgegeven kooktijd. Is de rijst nog niet gaar voeg wat water bij en kook wat langer.
- Ontdooi de braadstukjes indien nodig. Marineer ze in wat olie en kippenkruiden.
- Snij de paprika, prei en tomaat in kleine stukjes. Vergeet niet de prei goed te wassen, niemand wil gekraak van zand bij het eten. De tomaat snij je in 4 stukken waarbij je het binnenste stuk met de pitjes eruit haalt. Vervolgens kan je de rest in blokjes snijden.
- Zet een stoofpan op het vuur en verwarm een beetje olie en stoof de paprika en prei.
- Als de groeten klaar zijn voeg je room, curry poeder en kurkuma toe, roer goed om en laat je dit op een zacht vuur verder pruttelen.
- Bak nu de braadstukjes in een aparte pan zodra de rijst klaar is.
- Nu ben je klaar om je borden de schikken. Gebruik de lente-uitjes als finishing touch. Hoe lekkerder het gerecht eruit ziet op het bord hoe lekkerder het zal smaken.
Zoals steeds kan je hier zelf variaties van maken. Kijk eens goed in de diepvriezer of ijskast hebt zitten.
- Voeg andere groenten toe zoals wortel, prinsessenboontjes, sojascheuten, bloemkool, ui, spinazie.
- Gebruik de helft sojaroom en de helft kokosmelk
- Zoek op de markt eens naar een andere curry mengeling dan diegene die je in de supermarkt vindt.
- …
Smakelijk!