Noodles zijn zo leuk om mee te werken, ze zijn lekker en snel klaar. In de winkel vind je een talrijke kant en klare versies die je in 1-2-3 kan klaar maken met een beetje water. Mijn eerste missie voor de website was een snelle doch gezonde variant te vinden die ook zo snel klaar is als dit.
Ingrediënten
- 1 Groentenbouillon blokje
- 0,5 liter water
- 1 paprika
- Alpro Soya Reepjes Licht gekruid (180g)
- 1 kleine sjalot
- 1 eetlepel olijfolie
- Soubry Wokmie
Voor diegene die het iets authentieker wensen kan je ook een “dashi” of Japanse bouillon gebruiken. Let wel op standaard bevat een dashi vis, veggie dashi bestaat ook meer info vind je hier.
Bereiding
- Snij de paprika en ajuin in stukken
- Verwarm de pan met de olijfolie
- Fruit de paprika en ajuin tot de ajuin een beetje doorzichtig wordt (glazig)
- Voeg het water toe en vervolgens de wokmie. De wokmie dient onder water te staan dus doe er niet teveel in
- Verkruimel het bouillonblokje en roer alles goed om
- Als de wokmie bijna zacht is, voeg je de reepjes toe zodat deze warm kunnen worden.
Je kan op dit recept eindeloos variëren. Heb je liever eiernoodles? Ga je gang! Graag nog wat extra groeten? Voeg dan boontjes, wortel, spruitjes, bloemkool of anderen toe! Heb je het graag spicy? Voeg dan een rode peper toe met of zonder de zaadjes…
Smakelijk