Vegan pumpkin cheesecake

Vorige maand was ik met collega’s in de US. Tijdens onze bezoek aan San Francisco gingen we een iets eten bij “The Cheesecake Factory“. Voor zij die graag naar serie The Big Bang Theory kijken zullen deze keten waarschijnlijk wel kennen. Penny, een van de hoofdpersonages, werkt er als dienster.

Tijdens het bezoekje nam ik een Pumpkin Cheesecake en het was verrukkelijk! Thuis gekomen bleef dit mij achtervolgen. Ik moest en zou een vegan versie ervan proberen te maken. Kan het dat je zonder kaas, eieren en weet ik nog wat een lekker taart kan maken.

Volgens de lekkerbekken die de taart proefden is het zeker gelukt. Nu is het aan jullie.

Voor dit recept vond ik inspiratie in het volgende recept van EVA:

Tips: Tofu Cream Cheese vind je bij de betere bio winkel. De Maple Syrup is soms in de supermarkten te vinden. Ik vond hem in de Dobbelhoeve .

Ingrediënten

Vulling:
  • 150 gram Cashew noten
  • 4 gram zout
  • 600 ml water
  • 200 ml maple syrup of ahorn siroop
  • 450 gr butternut pompoen
  • 225gr tofu cream cheese
Bodem:
  • 250gr speculaas verkruimeld en 50gr alpro boter
Versiering:
  • Poedersuiker
  • Opklopbare sojaroom of kokosroom

Bereiding

  • Week de cashew noten in de frigo voor 12-24 uur in water met wat zout. Het zout zorgt ervoor dat de noten het water beter opnemen.
  • Snij de pompoen in kleine stukjes. Kook de pompoen in water tot deze zacht is. Zodra deze zacht is giet je de pompoen af we gebruiken deze enkele stappen verder.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Giet de cashew noten af. Ze dienen zacht te zijn en kunnen licht purpere tint hebben?
  • Voeg de cashew noten, cream cheese en pompoen samen in een blender. Start de blender en voeg beetje bij beetje de maple syrup toe. Proef regelmatig zodat het niet te zoet wordt.
  • Verkruimel de speculaas met een blender en mix het samen met de boter. Het beste neem je boter op kamertemperatuur.
  • Neem een springvorm van 24cm en leg onderaan een bakpapier en vet de zijkanten een beetje in met boter.
  • Verdeel het speculaas-boter mengsel over de bodem van de springvorm. Als je voldoende hebt kan je ook aan de rand naar boven werken.
  • Zodra de bodem klaar is verdeel je het noten, pompoen mengsel erover. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is.
  • Zet dit alles in de oven voor een uurtje.
  • Laat de cheesecake minstens 2u afkoelen. Werk de cake af met een beetje poedersuiker en een toefje slagroom
Smakelijk!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Outfit Blog by Crimson Themes.